3 fabeltjes bij het kweken van een sixpack

De sixpack, de ultieme droom van heel veel mannen en vrouwen in ons land. Een teken dat je fysiek in optimale conditie bent. Dat je hard getraind hebt om dit resultaat te bereiken. Een teken dat je gezond bent en over enorme discipline beschikt. Geen wonder, dat het voor veel mensen een sluimerende wens is! Het kweken van een sixpack is echter enkel mogelijk als jij al je zaken op orde hebt. Maar waar let je op?

 Geloof het of niet, maar iedereen beschikt over een sixpack. Alleen is hij bij veel mensen niet zichtbaar. De buikspieren hebben we allemaal, alleen worden ze vaak verborgen door een laagje vet. De beste manier om een sixpack te kweken is dus door het verminderen van koolhydraten en minder eten dan je energiebehoefte. Dit in combinatie met een goede training is de sleutel tot succes. Toch heerst er ook nog wel een hoop mysterie omtrent het kweken van een sixpack. Grote verhalen doen de ronde en op een gegeven moment weet je niet meer precies wat echt waar is. Mag je bijvoorbeeld nooit meer koolhydraten eten? Is food near me butlon voor altijd uit den boze? Wij zetten de meest gehoorde fabeltjes op een rijtje!

 

1.      Nooit meer lekker eten

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. En in dit geval zichzelf een hoop ontzeggen. Als jij echt een sixpack wil, is lekker eten er voorlopig niet meer bij. Veel mensen geloven dat deze stelling juist is. Gelukkig kunnen wij je geruststellen. Een sixpack kweken gebeurt echt niet als je enkel op een blaadje sla kauwt. Je kunt in principe alles eten, zolang je je voedingspatroon maar op je trainingsschema en energiebehoefte aanpast. En ja, zelfs een zak chips is gewoon mogelijk.

Hoewel je alles kunt eten is het wel belangrijk om na te gaan hoeveel je precies binnenkrijgt. Als je vet wilt verliezen is het belangrijk dat je onder je dagelijkse energiebehoefte blijft. Een maaltijd van 1.000 calorieën mag dan ook best wel een keer, zolang je maar niet je dagelijkse behoefte overstijgt. Bovendien kan een keer cheaten ook geen kwaad. Het is belangrijk om een goede balans tussen gezonde producten en ongezondere keuzes te vinden. Zo houd je je nieuwe levenswijze langer vol en kun je gewoon blijven genieten. Wat eten we vandaag gezond!

 

2.      Sta iedere dag in de sportschool

Veel mensen geloven dat je voor het kweken van een sixpack iedere dag meerdere uren in de sportschool moet staan. Hoewel een sixpack inderdaad de nodige training vraagt, betekent dit echter niet dat je dubbele trainingssessies moet volgen. Integendeel zelfs. Als je je lichaam teveel op de proef stelt, kan dit juist averechts werken.

Als je spieren wilt kweken is het belangrijk dat je lichaam voldoende kan rusten en herstellen. Tijdens iedere sportsessie maak je als het ware scheurtjes in je spieren. Het lichaam reageert door nieuwe spieropbouw te maken. Dit heeft tijd nodig. Als je het lichaam onderbreekt in dit proces, kan dit zeer slecht voor je lichaam zijn en ook nog eens het kweken van een sixpack verstoren. En geloof ons, dat is het laatste wat je wil.

 

3.      Buikspieren trainen is niet noodzakelijk

Waar men vroeger juist dacht dat mensen met een sixpack voornamelijk veel buikspieroefeningen deden, is deze gedachte de afgelopen jaren enorm veranderd. Uit onderzoek is immers gebleken dat de sixpack niet door oefeningen ontstaat, maar juist gekoppeld is aan de hoeveelheid vet om je middel. En nee, dit betekent niet dat je food delivery Amsterdam nooit meer mag inschakelen, maar wel dat je de vette hap tot het minimum beperkt.

Dit betekent echter niet dat je helemaal geen buikspieroefeningen hoeft te doen. Jezelf uithongeren is bijvoorbeeld geen garantie voor een sixpack. Getrainde buikspieren komen veel duidelijker naar voren en zijn tevens ontzettend belangrijk voor een sterke core. Wie een echte duidelijke sixpack wil, is gebaat bij het doen van buikspieroefeningen.