3x waar je op moet letten bij het kiezen van een ooglaserkliniek

Je hebt een het besluit genomen om je ogen te laten laseren, maar waar kan je dat het beste laten doen? Je hebt verschillende reclames langs zien en horen komen. Welke is nou echt te vertrouwen? Bij het kiezen van een ooglaserkliniek komen nog wat zaken kijken. Lees hier de tips waar je op moet letten bij het kiezen van een ooglaserkliniek.

Voorlichting

Het is vanzelfsprekend dat je de beste kliniek wil kiezen voor het laseren van je ogen. Maar waar moet je dan allemaal precies op letten? Het begint allemaal bij de juiste voorlichting over de behandeling. De voorlichting is namelijk het eerste contact dat je gaat hebben met de kliniek. Dit kan in meerdere vormen zoals de website, brochures of telefonisch. De communicatiemiddelen van een kliniek geven vaak al aan met wat voor soort kliniek je te maken hebt. Eentje die graag persoonlijk contact met je wilt of eentje die eigenlijk alleen per mail te bereiken is. Het is belangrijk om goed te kijken naar de informatie die zij je geven. Heb je het gevoel dat het continu een verkoopverhaaltje is en geeft dat je een onprettig gevoel, dan is dit waarschijnlijk niet de kliniek voor jou.

Daarnaast is het ook altijd belangrijk dat er gewezen wordt op de mogelijke risico’s en bijwerkingen van een laserbehandeling. Vergeet daarnaast niet de keurmerken of lidmaatschap bij bepaalde instanties zoals ZKN keurmerk of ISO certificatie. Ook hebben veel klinieken vaak vrijblijvende bijeenkomsten om vragen te stellen of vrijblijvende kennismakingsgesprekken. Dit geeft al aan dat zij graag persoonlijk contact met jou hebben en je willen informeren.

Vooronderzoek

Na de voorlichting is het vooronderzoek een belangrijk onderdeel want kom jij wel in aanmerking voor een ooglaser behandeling? De behandelende arts zal de risico’s en bijwerkingen met je bespreken en de uitslag van je onderzoek. Vaak moet je dit vooronderzoek ook ondertekenen. Het is aan te raden om altijd eerst met je behandelende arts in gesprek te gaan voor je het ondertekent. 

Behandelende arts

De behandelende arts is een van de belangrijkste factoren waar je naar kijkt voor het kiezne van een kliniek. Hoe is deze arts gecertificeerd en welke ervaring heeft hij/zij? Dit kan je terug vinden in bigregister. Daarnaast staat deze informatie vaak ook op de website van de kliniek en wellicht op linkedin.

Ook de kwaliteit van de apparatuur en de nazorg zijn factoren die je mee kan nemen bij je besluit. Deze informatie komt naar voren op de website, in brochures en kan je uiteraard vragen tijdens een intake gesprek.

Kijk dus altijd naar bepaalde aspecten voor je besluit in zee te gaan met een kliniek. Opzoek naar meer informatie over ooglaseren? Bezoek dan de website van Visusoogkliniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *