Algemene informatie over bodybuilding

Hedendaags is er veel kennis beschikbaar over bodybuilding. Na tientallen jaren ervaring met bodybuilding zijn veel factoren bekend wat van belang is om te kunnen groeien. Dit zijn zaken zoals trainingstechnieken, voedingsinformatie maar ook andere aspecten zoals rust, slapen en hormonen. Een aantal aspecten lees je hieronder.

 

Rust is belangrijk

Tijdens de training komen de getrainde spiergroepen onder stress te staan. De spiergroepen hebben na het trainen tijd nodig om te rusten en te herstellen. Te weinig rust leidt ertoe dat de getrainde spiervezels zich niet verbeteren en sterker worden. Om deze reden wordt bijvoorbeeld aangeraden om niet iedere dag buikspieroefeningen te doen. Als je geen rust neemt dan gaat het lichaam zelfs spiermassa afbreken zodat de spiermassa afneemt. Zo wordt het herstel steeds moeilijker en moeilijker. Niet herstellen kan leiden tot blessures. Met genoeg rust voor de spiergroepen wordt elke spiergroep één keer per week zwaar getraind. Het wordt aanbevolen om elke spiergroep minimaal 5 dagen niet te trainen voordat de spiergroep weer zwaar getraind wordt.

 

Warm-up voor bodybuilding training

Om het risico op blessures kleiner te maken is het verstandig om voor het trainen op te warmen. Bij de eerste set herhalingen wordt er niet veel gewicht gebruikt, vaak zelfs alleen een lege barbell. De lege barbell wordt gebruikt als een warm-up set. Daarna wordt een licht gewicht gehanteerd waar meer dan 20 herhalingen mee gedaan kunnen worden. Aangezien er veel bloed naar de spieren gaat kan de spiermassa eraan wennen. Bij de volgende sets worden de gewichten daarna stapsgewijs en geleidelijk verhoogd.

 

Beste tijd om te trainen

Sporten kan op elk moment van de dag. De één houdt ervan om dit in de ochtend te doen terwijl de ander liever ’s avonds gaat sporten. Het is vooral na 18.00 uur het drukst op de sportschool. Het is in veel van de sportscholen normaal gesproken niet erg druk ’s middags. De werktijden van mensen spelen bij deze tijden een grote rol. Er zijn veel mensen die door werkverplichtingen geen tijd hebben om gedurende de dag te sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *