Cable crunches

De meeste buikspieroefeningen op deze website kun je gewoon thuis uitvoeren zonder speciale machines of apparatuur. De buikspier oefening Cable crunches is hier een uitzondering van. Voor de cable crunches heb je namelijk een kabelmachine nodig, deze staat bijna wel in iedere sportschool. Het grote voordeel aan deze oefening is dat je hem makkelijk kunt verzwaren en daarom goed is voor beginners en gevorderden.

Uitvoering Cable crunches buikspieroefening

De begin positie is als volgt je gaat op je knieën voor de kabelmachine zitten je pakt de touwen van de kabelmachine vast en houd je handen ongeveer bij je nek zoals te zien is op afbeelding A.  Vanuit deze positie houd je je navel in, houd je een holle rug en ga je met je elleboog naar je  knieën toe (afbeelding B). Tijdens de gehele oefening kijk je naar de grond en houd je je handen op dezelfde plek. Voer de oefening langzaam en beheerst uit, adem uit als je naar beneden gaat adem in als je naar boven gaat.

Cable crunches

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je deze oefening voor het eerst doet is het aan te raden om hem de eerste paar trainingen met zeer laag gewicht te doen. Beheers je de techniek goed doe dan ongeveer 3 setjes met 15 herhalingen met het maximale gewicht wat je kunt doen met de juiste uitvoering. Gegarandeerd voel jij de andere dag spierpijn in je buikspieren.

Ga terug naar het buikspieroefeningen overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *