De 3 beste oefeningen om de buik te trainen

Zoek je naar de beste manier om jouw buik te trainen? In dit artikel geef ik je drie oefeningen waarmee je jouw buik op een effectieve wijze kunt trainen. De oefeningen zijn vrij zwaar, maar geven meer effect dan wat je gewend bent. Echter wil ik je aan het begin van dit artikel eerst iets meer vertellen over het verbranden van vet bij de buik, waardoor jouw buik sneller strak wordt.

Vet verbranden bij de buik

Het verbranden van vet is het begin van een strakke buik. Vet kun je helaas niet plaatselijk verliezen, elke lichaam reageert anders op afvallen of een dieet. Verbrand buikvet wanneer je een strakkere buik wilt realiseren. Je kunt kiezen voor een dieet of met een aantal van mijn tips aan de slag, waardoor het zonder dieet mogelijk wordt om de buik platter te krijgen. Er is voeding waar je best iets meer van mag eten, maar er is ook voeding waar je minder van moet eten om jouw buik strakker te krijgen. Graag geef ik je een overzicht.

Eet meer: Groente, fruit en eiwitrijke voeding om een strakkere buik te krijgen. Groente, fruit en eiwitrijke voeding geven je snel een gevuld gevoel en zorgen ervoor dat je vet rond de buik gaat verliezen.

Eet minder: Koolhydraatrijke voeding, dierlijke vetten en suikers om buikvet te verliezen. Koolhydraatrijke voeding en suikers geven je snel een gevuld gevoel, maar zijn niet gezond voor jouw lijf. 

De bovenstaande ‘eet meer’ en ‘eet minder’ tips zijn key om af te rekenen met jouw overtollige kilo’s, ga hier eerst mee aan de slag en start vervolgens langzamerhand met oefeningen voor het trainen van de buik.

De 3 beste oefeningen voor de buik

Lukt het je om jouw vetpercentage onder controle te krijgen? Dan is het tijd voor de drie onderstaande oefeningen om jouw buik te trainen:

  • Pulse up
  • Knee raises
  • Planking
  • Pulse up

De pulse up is een zware oefening, maar enorm goed voor het trainen van jouw buikspieren. Oefen een aantal keer en probeer dan vijf of meer herhalingen te maken. Voer een aantal series van deze herhalingen uit om jouw buik zo krachtig mogelijk te trainen.

Stappenplan: Ga plat op je rug liggen, met jouw handen onder je billen. Beweeg je voeten naar de lucht en houd de rug nog steeds plat op de grond. Laat de billen boven de vloer zweven en breng de billen dan weer naar de grond. Herhaal de oefening langzaam en houd jouw buikspieren aangespannen.

Knee raises

Knee raises zijn minder zwaar dan je op het eerst oog zou verwachten. Het is bij knee raises noodzakelijk om materiaal te hebben waar je aan kunt hangen. Ga aan een klimrek hangen, een touw of iets dat je veilig genoeg lijkt om aan te hangen. 

Stappenplan: Ga ergens aan hangen en lift jouw knieën naar de borst. Breng je lichaam weer terug naar een hangende positie en herhaal de oefening. Lukt het je om de oefening eenvoudig uit te voeren? Probeer dan eens jouw benen horizontaal te brengen, dit noemen we de L-zit en is een geavanceerde versie van ‘knee raises’.

Planking

Je kent het waarschijnlijk wel, planking! Planken is een positie waarin jouw lichaam als een plank is. Je staat in dezelfde positie als wanneer je gaat opdrukken, maar nu breng je jouw elle bogen naar de grond en ga je daarop leunen. Het is de uitdaging om deze positie voor een aantal minuten vol te houden. Daag jezelf uit, maar blijf goed in- en uitademen tijdens deze oefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *