De perfecte bokszak voor je training

Je vraagt je misschien af wat het nut is van trainen met een bokszak? Waarom zou je ermee trainen? En met wat voor soort bokszak zou je moeten trainen? Trainen met een bokszak heeft verschillende voordelen als je vaak sport. Je moet wel. Om goed te trainen met de bokszak, moet je bovenal de juiste zak kiezen, afgestemd op je gebruik. Een bokszak is een veelgebruikt oefenmiddel om je slag- en traptechniek mee te verbeteren door er veel op te oefenen. Een bokzak kan gebruikt worden voor de sporten: kickboksen, boksen en MMA. Bokszakken zijn in verschillende maten, gewichten en materialen beschikbaar. Elke bokszak heeft zo zijn eigen kwaliteiten.

De levensduur van de bokszak ligt aan het materiaal waarvan het gemaakt is. Zo heb je materialen zoals polyurethaan, bisonyl, leder en stoffen zoals canvas en nylon. Leer gaat over het algemeen het langste mee en wordt gebruikt voor intensief gebruik. De stoffen gaan meestal wat minder lang mee en worden daarom vaak ook minder gebruikt. Bokszakken kunnen gemaakt zijn uit drie verschillende materialen:

  • stof: eerder voor recreatief gebruik
  • polyurethaan: voor regelmatig gebruik
  • leer: voor regelmatig en intensief gebruik; deze bokszakken gaan ook langer mee

Als je traint op de bokszak, trek dan altijd handschoenen aan. Het kunnen vingerloze handschoenen zijn met gelpads of schuim. Gebruik in ieder geval handschoenen die hiervoor geschikt zijn. Je kan ook klassieke bokshandschoenen gebruiken, maar die zijn daar eigenlijk veel te warm voor. Afhankelijk wat voor sport je beoefent en hoe intensief je een bokszak gebruikt, kun je dus een keuze maken uit de verschillende materialen alvorens je er eentje aanschaft.