Diëten waarmee je snel gewicht verliest

Soepdieet

Een dieet om snel gewicht kwijt te raken is het soepdieet. Het is een crashdieet. Je lichaam wordt ook gereinigd door middel van de soepen. Diëten die het lichaam schoonmaken worden detox diëten genoemd. Meer over detox en crash diëten lees je verder in dit artikel. Als je zonder veel risico wilt afvallen dan moet je een soepdieet enkel voor enkele dagen volgen. Tijdens het soepdieet mag je zoveel soepen naar binnen werken als je kunt.

Fruitdieet

Het fruitdieet omvat het alleen maar nuttigen van fruit en groenten voor een kort tijdsbestek. Het fruitdieet wordt normaliter niet langer dan één week gevolgd. In dit tijdsbestek eet je uitsluitend fruit en groenten waardoor de inname van caloriën enorm verminderd wordt. Het dieet is enigzins gelijk aan een detox dieet. Als aanvulling op de groente en fruit drink je proteine shakes om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Detox dieet

Door chemicaliën die door voeding in je lichaam terecht komen wordt de stofwisseling veranderd. Zo kunnen vetten niet meer worden gebruikt. Bij een detox dieet wordt getracht om het natuurlijke mechanisme te laten terugkeren. Het streefgewicht moet terug verkregen worden dit mechanisme. De overbodige stoffen moeten het lichaam verlaten. Dat is tenminste het doel van een detox dieet.

Crash dieet

Bij een crashdieet valt een persoon in een korte tijd vele kilo’s af. Je lichaam heeft calorieën nodig maar bij een crash dieet eet je express minder. Zo kun je eenvoudig kilo’s verliezen. Fruit en soepen zijn een prominent onderdeel van het crashdieet. Geliefde crashdiëten zijn het yoghurtdieet en het soepdieet. Veel crashdiëten zijn detox diëten die het lichaam snel reinigen van onnodige stoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *