Eiwitdieet en koolhydraatarm dieet samen helpt om af te vallen

Er zijn diverse diëten waarbij de één meer succes heeft dan de ander. Uit onderzoek is gebleken dat een combinatie van een proteïnerijkdieet in combinatie met een koolhydraatarm dieet het meest succesvol is om gewicht te verliezen.

Allereerst zorgt een proteïnerijkdieet, ofwel een eiwitdieet, voor de dagelijkse behoefte aan eiwitten. Een bron van eiwitten zijn onder meer eieren, kipfilet en kalkoenfilet. Tegelijk beperk je de inname van koolhydraten middels het koolhydraatarme dieet. Voorbeelden van koolhydraatrijke voedingsmiddelen zijn brood en pasta.

De combinatie van de twee diëten met actieve lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je in korte tijd veel kilo’s kan verliezen. Met name bodybuilders consumeren al jarenlang grote hoeveelheden eiwitten ter bevordering van de spiergroei. Koolhydraten daarentegen worden juist omgezet in vet, indien deze niet worden verbrandt. Door beperkte inname van koolhydraten zal er minder vetopslag plaatsvinden in het lichaam, waardoor onder meer de buikspieren weer zichtbaar worden.

Er bestaat een groot misverstand omtrent het eiwitdieet. Veel mensen denken dat ze bij een eiwitdieet over moeten gaan op de aankoop van dure proteïneshakes of eiwitpoeder. Dat is een groot misverstand. Er zijn genoeg producten te vinden met eiwitten en kunnen gewoon tijdens een maaltijd genuttigd worden. Vervang bij het diner de biefstuk voor een stuk kipfilet of eet in plaats van brood als ontbijt een schaaltje yoghurt met fruit. Dit zijn geen dure investeringen, zoals veel mensen denken. Naast het feit dat eiwitten bijdrage aan de spieropbouw, zijn eiwitten ook een belangrijke bron van brandstoffen. De eiwitten worden namelijk omgezet in aminozuren, die vervolgens weer worden omgezet in bouwstoffen en brandstoffen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam.

Ook buikspieren hebben behoefte aan eiwitten en zorgen ervoor dat je sixpack eindelijk zichtbaar wordt. En dat willen we toch allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *