Fillers en Botox: het verschil

Het wordt steeds populairder onder veel mensen: het gebruik van het injectables. Een schoonheidsbehandeling met injectables is tegenwoordig zo gebeurd. De prijs is de laatste jaren ook goed betaalbaar geworden. Met injectables krijg je een jonger en strakker gezicht. Fillers en botox zijn bekende termen voor deze cosmetische ingrepen. Maar wat houdt het nu precies in? En wat is het verschil tussen deze twee begrippen?

Botox

Wanneer kies je nu eigen voor botox? Dit geldt eigenlijk voor mensen die iets willen laten doen aan een frons, het voorhoofd of de bekende ‘kraaienpootjes’. Veel mensen weten niet dat Botox slechts een merknaam is. Veel mensen hebben ook het vooroordeel dat er allerlei ellendige zaken in je gezicht worden gespoten. Dit valt allemaal best wel mee. De echte naam voor Botox is botulinetoxine type A. Het maakt de spier slap waardoor het bijvoorbeeld niet meer mogelijk is om te fronsen. Handig he? Het verzwakt de spieren en zorgt verder niet voor volume. Afhankelijk van de hoeveelheid die je laat inspuiten wordt ook het effect en de duur hiervan bepaald. Het effect kan wel van 3 tot 6 maanden duren. Heb je dus last van rimpels dan kun je die als het ware ‘uitzetten’ met botox.

Een filler vult

Het woord filler zegt het al: het vult bijvoorbeeld ingezakte delen van je gezicht. Een voorbeeld is de plekken onder de ogen. Kijk hier eens voor mogelijkheden. Je ziet er jonger uit wanneer je de plekken opvult. In tegenstelling tot Botox zorg je met fillers juist voor meer volume in het gezicht. Fillers worden vooral gebruikt voor het behandelen van de lippen en wangen. Vrouwen willen bijvoorbeeld vaak vollere lippen. Er bestaan verschillende soorten fillers. Je hebt permanente en tijdelijke fillers. Deze hebben een effect van 6 tot 18 maanden. De meest gebruikte fillers zijn de Hyaluronzuur fillers. Verder heb je ook collageen stimulerende fillers.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee fillers is dat Hyaluronzuur fillers eigenlijk niets doen. Ze zitten in de huid, geven volume, maar stimuleren bijvoorbeeld niet het weefsel. Collageenstimulerende fillers doen dit wel. Deze stimuleren de aanmaak van je eigen collageen. Omdat dit vaak wat natuurlijk is vinden veel mensen het fijn om dit te gebruiken.

the-body-clinic-banner-img

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *