Het belang van voedingssupplementen

Als je serieus met je sport bezig bent, loont het om extra aandacht te besteden aan je voeding. Want net zoals een Formule-1 auto niet hard rijdt op oud frituurvet, kan ook je lichaam niet optimaal presteren op inferieure voeding.

Als je écht het maximale uit je lichaam wilt halen, loont het om je voeding aan te vullen met voedingssupplementen. Veelgenoemde redenen waarom atleten sportvoedingssupplementen gebruiken zijn:
– tegemoetkomen aan zware trainingseisen,
– verhoogde energie-inname,
– een beter herstel tussen trainingssessies,
– behoud van gezondheid en vermijden van vermoeidheid, kwetsuren, …
– prestatieverbetering.

Voedingssupplementen voor spieropbouw

Als het je gaat om het opbouwen van spiermassa, is het goed om je voeding aan te vullen met wei-eiwit isolaten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ProXtreme gebruiken.

Dit 100% natuurproduct is een mix van wei-eiwit isolaten, Cross Flow Ultra Filtration isolaten, wei-eiwit concentraten en ei-albumine en levert 25 gram eiwit per portie terwijl met slechts 5 gram of minder koolhydraten. Het product biedt essentiële en niet-essentiële aminozuren en bevat vertakte keten aminozuren, een uitstekende bron van Extra Muscle Fuel die moet worden aangevuld tijdens intensieve training.
Branched Chain aminozuren worden gebruikt door spiercellen direct na een intensieve training en zijn een belangrijk onderdeel van een doeltreffend dieet. Elke portie ProXtreme wordt enzymatisch pre-digested in het lab voor een betere absorptie en de biologische beschikbaarheid. Dit product bevat zuivelbestanddelen en soja.

Dit voedingsproduct verhoogt je stofwisseling, helpt je een optimale hoeveelheid spiermassa op te bouwen, verminderd vermoeidheid en reduceert de hersteltijd.

Voedingssuplementen voor meer uithoudingsvermogen

Als je meer gaat voor de duursporten, is uithoudingsvermogen belangrijker dan pure kracht. Sure2Endure is samengesteld om het uithoudingsvermogen, de vitaliteit en het herstelvermogen van het lichaam na het sporten te verbeteren door een innovatief mengsel van kruiden, vitaminen en mineralen.

Bij deze speciaal gekozen ingrediënten bevinden zich B-viamines en ciwujia (Radix Acanthopanax senticosus = Siberian ginseng) waarvan bekend is dat het vermoeidheid vermindert en het immuunsysteem ondersteunt.
Het is aangetoond dat deze plant, zonder enige stimulerende bijverschijnselen, de algehele prestaties bij aerobische oefeningen verbetert, evenals bij duursporten en gewichtheffen. Ciwujia verhoogt de vetstofwisseling tijdens het sporten door, in plaats van koolhydraten, vet als energiebron te gebruiken.

Bovendien verbetert dit kruid het uithoudingsvermogen door de productie van melkzuur te verminderen waardoor de vermoeidheid wordt vertraagd die na de normale sportactiviteiten vaak tot spiermoeheid kan leiden. Sure2Endure levert ook de benodigde antioxidanten en enzym-co-factoren om te voldoen aan de hoge eisen die sporten aan het lichaam stelt. Deze antioxidanten en cofactoren vangen vrije radicalen die tijdens het sporten worden gevormd en bevorderen de stofwisseling van koolhydraten, wat op zijn beurt tot een betere fysieke prestatie leidt. Behalve het stimuleren van gezond bindweefsel zijn ook de natuurlijke stoffen bromelaïne en boswellia toegevoegd om de gewrichten en kraakbeen delen te ondersteunen.

Sure2Endure versterkt het lichamelijke uithoudingsvermogen, helpt de hersteltijd na het sporten te verminderen, verminderd vermoeidheid als gevolg van inspannende lichaamsbeweging, vergroot je prestaties en ondersteunt spieren, gewrichten en kraakbeen.

Zowel ProXtreme als Sure2Endure staan op de lijst van goedgekeurde producten van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT). Deze lijst is ook bekend als de “Witte Dopinglijst” van toegelaten middelen. Sure2Endure wordt ook door Nederlandse Olympische topsporters gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *