Hoe zo gezond mogelijk leven?

Veel mensen zijn zich bewust van hun eigen ongezonde levensstijl. Ze eten ongezond, ze bewegen nauwelijks en houden er nog allerlei andere ongezonde gewoontes op na. Als je behoorlijk ongezond leeft is het lastig om de knop in je hoofd om te zetten. Je hebt jezelf allerlei slechte ongezonde gewoontes aangeleerd en dan is het knap lastig om deze gewoontes te doorbreken. Zeker als je alles in één keer rigoureus wilt veranderen.

De weg van geleidelijkheid is raadzaam als je wilt veranderen en gezonder wilt gaan leven. Pak niet alles tegelijk aan, maar kijk naar de ‘problemen’ die je hebt. Als je alles van de één op de andere dag gaat veranderen is de kans groot dat je weer terugvalt. Begin bijvoorbeeld met je voedingspatroon. De gezondheid startpagina kan je hiermee helpen. Als je veel fastfood eet is het zaak om dit te minderen. Stel dat je 2 keer per week fastfood eet als avondeten, dan kun je dit verminderen naar één keer.

Sport je niet? Je kunt als een gek vier keer per week naar een sportschool gaan, maar de kans is groot dat je dat niet volhoudt. Begin met één of twee keer per week en kijk of je het leuk vindt.Stoppen met roken is daarnaast essentieel voor een gezonde lifestyle, lees hier meer informatie over alternatieven als de elektrische sigaret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *