Jackknife sit up

De Jack knife sit up is een buikspieroefening die ook wel bekend staat onder de naam “V-Up” Deze Buikspieroefening kan je zowel thuis als in de sportschool doen. Deze oefening legt de focus op de onderste buikspieren maar ook op de bovenste buikspieren.

Uitvoering van de Jackknife sit up buikspieroefening

 

Jackknife situpDe begin positie van de jackknife sit up is als volgt: Je gaat op je rug liggen en strekt je benen en armen, beide hou je een stukje van de grond af. Je armen en benen liggen parallel aan de grond zoals te zien is op afbeelding 1. Van uit deze positie til je je bovenlichaam een stukje naar boven door met je vingertoppen Jackknife situpsrichting je voet te komen. Terwijl je dit doet kom je ook met je benen omhoog, je benen blijven tijdens deze beweging gestrekt. Je lichaam vormt met je benen nu een hoek van ongeveer 90 graden zoals te zien is op afbeelding 2. Deze positie hou je een paar seconde vast, daarna laat je je langzaam en beheerst terug zakken naar de begin positie. Let er op dat je bij het terug zakken niet met je voeten de grond aanraakt, hierdoor gaat de spanning van je buikspieren af en dit willen we juist behouden.

Doe ongeveer drie keer 10 tot 15 herhalingen jackknife sit ups doe daarna een andere buikspieroefening. Vind je het lastig op een buikspieroefeningen schema samen te stellen? Iedere maand plaatsen wij een nieuw schema die jij kunt volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *