Je sixpack niet zichtbaar? Hier 3 redenen waarom niet

Wanneer je graag een sixpack wilt hebben, dan is het erg belangrijk om een laag vetpercentage te hebben. Want je kan werkelijk nog zoveel sit-ups doen als je wilt, maar als je teveel buikvet hebt zal je deze echt niet zien.

Erg vervelend natuurlijk. En daarom is het erg belangrijk om er achter te komen waarom je geen buikvet verliest. En daarom geef ik je in dit artikel 5 redenen die er voor kunnen zorgen dat je geen buikvet verliest, waardoor jouw sixpack onzichtbaar blijft.

1: Je eet slecht en bewerkt voedsel

Geraffineerde suikers die je kan terugvinden in bijvoorbeeld: “snoep, koekjes en frisdrank”, maar ook geraffineerde granen welke voorkomen in bijvoorbeeld: “witbrood, crackers en chips” zijn een niet al te best voedingsmiddel voor ons lichaam, en versterken zelfs ontstekingen binnen ons lichaam. Het is namelijk ook zo dat teveel buikvet in verband wordt gebracht met ontstekingen in ons lichaam. Dus naast het feit dat bewerkt voedsel gevaarlijk is, zorgt het ook nog eens voor meer buikvet wat jouw sixpack in de weg zit.

Beter is het om voor een beter en uitgebalanceerd voedingspatroon te kiezen waarin meer natuurlijke producten voorkomen, zoals: “groenten, fruit en volkoren graan”. Deze bevatten “antioxidanten” die ontstekingen doen voorkomen. Een voorbeeld van een uitgebalanceerd dieet is het Dash dieet.

2: Je krijgt te weinig slaap

Het is gewoon een feit. Wil je afvallen (en dus ook van je buikvet afkomen), dan is een goede nachtrust super belangrijk. Een goede nachtrust van zo’n 6 tot 8 uur zal er namelijk voor zorgen dat je makkelijker vet kan verliezen.

Onderzoek onder zo’n 70.000 vrouwen heeft namelijk uitgewezen dat wanneer je 5 uur of minder per nacht slaap, je 30% meer risico loopt om 15kg of meer aan te komen dan mensen die 6 tot 8 uur slapen per nacht.

Dus wil je die sixpack, ga dan optijd naar je bed.

3: Veel stress in je leven

Vandaag de dag heeft iedereen er in meer of mindere mate wel last van, stress. Of dit nu is van het werk, kinderen of een vakantie die nog gepland moet worden, dat maakt niet uit. Echter wat wel uit maakt is het feit dat stress er voor zorgt dat het verbranden van buikvet lastiger gaat worden.

Bij stress maakt je lichaam namelijk meer stresshormoon, cortisol, aan. En door dit hormoon zal je lichaam meer vet gaan vasthouden, en dan met name viceraal vet. Het is dus erg belangrijk dat je jouw stress in balans houdt. Zeker als jouw doel is om een strakke sixpack te hebben.

Voor nu zou ik zeggen, bekijk deze punten, en kijk welke op jou van toepassing zijn, zodat je sixpack sneller zichtbaar zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *