Tips om snel buikvet te verbranden

Buikvet is iets waar veel mensen zich aan storen. Ook wanneer je geen overgewicht hebt en er verder niet dik uitziet, kan het toch zijn dat je last hebt van buikvet. Rondom de buik zit vaak een zogenaamde ‘vetrol’ zeker bij mensen die geen strakke buikspieren hebben. Het trainen van de buikspieren is dan ook een van de mogelijkheden om buikvet te verbranden, maar er is meer! Wij zullen u in onderstaand artikel meer tips geven om snel buikvet te kunnen verbranden.

Buikvet verbranden en afvallen

Waarom is buikvet verbranden eigenlijk zo belangrijk? Dat heeft met 3 dingen te maken.

  1. Uitstraling
  2. Gezondheid
  3. Afvallen

Buikvet wordt door de meeste mensen als ‘niet mooi’ gezien. Iedereen wil er goed uitzien en daarbij hoort ook een strakke, platte buik. De tweede reden waarom buikvet verbranden zo belangrijk is dat is gezondheid. Een teveel aan buikvet kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, het is daarom van groot belang hier iets aan te doen! De derde, en zeker niet de onbelangrijkste reden is afvallen! Wie wil afvallen moet vet verbranden, dat weten we allemaal. Het verbranden van buikvet stimuleert het gewichtsverlies én geeft een slankere taille.

Tip om snel buikvet te verbranden

Naast het uitvoeren van buikspieroefeningen zijn er meerdere manieren om een strakke buik te krijgen en buikvet te kunnen verbranden. Hieronder zullen wij de meest belangrijke op een rij zetten.

  • Gezond eten

Gezond eten is heel belangrijk bij het verbranden van buikvet.Daarnaast is het van belang  te kiezen voor een eiwitrijk dieet en de inname van koolhydraten te verminderen. Doordat er in het lichaam minder koolhydraten aanwezig zullen zijn voor energie, zal het lichaam eerder de vetreserves aanspreken voor energie. Dit proces stimuleert de verbranding van buikvet. Beperk de inname van vet zoveel mogelijk. Gezonde vetten mogen wel maar gebruik hiervan niet teveel. Gebruik zo min mogelijk ongezonde, verzadigde vetten. Eet naast veel eiwitten voldoende groente en 2 stuks fruit per dag.

  • Goede nachtrust

Hoewel u het in eerste instantie misschien niet zult denken speelt de nachtrust een belangrijke rol bij het gewicht. Wanneer het lichaam onvoldoende tot rust is gekomen tijdens de nachtrust, vraagt het lichaam overdag om veel meer energie. Het gevolg hiervan is vaak: meer eten. Vaak is dit ook nog eens ongezond voedsel, omdat het lichaam daarom vraagt. Dit werkt natuurlijk niet bevorderend wanneer je snel buikvet verbranden wilt.

  • Gestructureerd eetpatroon

Een goed eetpatroon is van groot belang. Zorg ervoor dat deze gestructureerd is en in balans is. Wat ten eerste van belang is, is een goed ontbijt. Het ontbijt in de morgen zorgt er namelijk voor dat de stofwisseling en daarbij ook de verbranding van buikvet opgang komt. Daarna is het belangrijk om regelmatig te blijven eten gedurende de dag. De voorkeur gaat uit naar 3 hoofdmaaltijden op een dag en 3 keer iets gezonds tussendoor. Zo eet u ongeveer iedere 2-3 uur iets. Dit is belangrijk om de verbranding op gang te houden.

  • Volhouden

Het volhouden is altijd erg belangrijk, maar.. ook moeilijk! Bij het behalen van het einddoel zijn er veel mensen die daarna de boel lekker laten voor wat het is. Veel mensen stoppen met waar zij mee bezig waren en gaan weer lekker verder met de ‘oude gewoontes’. Grote kans dat deze personen ook weer in de oude situatie terecht komen. Het is toch niet de bedoeling dat wanneer je eindelijk je buikvet hebt weten te verbranden, je na een tijdje dat buikvet weer terug hebt!

Probeer daarom zoveel mogelijk de gezonde gewoontes vol te houden. Natuurlijk is het af en toe tijd voor een moment waarop je lekker kunt zondigen, maar houdt in grote lijn de ‘nieuwe situatie’ vast. Helemaal als je in de zomer heerlijk op het strand wilt lopen in de zwemkleding voor dames. Dan wil je er natuurlijk weer goed bijlopen.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *