Wat zijn de voordelen van een weightgainer?

Niet iedereen komt gemakkelijk aan voldoende calorieën door enkel ‘normale voeding’ te eten. Voor mensen die heel moeilijk massa winnen kan een weightgainer uitkomst bieden. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een weightgainer en waar moet je op letten?

Voor wie zijn weightgainers geschikt?

Een weightgainer kan vooral nuttig zijn voor mensen die lastig aankomen in gewicht. Probeer jij spiermassa te winnen, maar gaat dit erg moeilijk ongeacht hoeveel je eet? Dan kan het zijn dat jij een ectomorph bent. Een ectomorph is iemand met een slanke lichaamsbouw en een zeer snelle stofwisseling. Voor jou is het makkelijk om afgetraind te worden, maar zeer moeilijk om echt veel spiermassa te winnen.

Omdat jij, als ectomorph zijnde, veel kcal binnen moet krijgen per dag kan een weightgainer helpen. Vaak lukt het niet om zoveel te eten per dag. Een weightgainer levert een hoop calorieën in 1 shake, waardoor het gemakkelijker is om veel voedingsstoffen binnen te krijgen.

De voordelen van een weightgainer

Het belangrijkste voordeel van een weightgainer is dus het gemak waarmee je een hoop calorieën binnenkrijgt. Bovendien zijn de voedingsstoffen (eiwitten – hoolhydraten – vetten) in veel weightgainers optimaal verdeeld. Zo krijg jij de juiste voedingsstoffen binnen die nodig zijn voor het laten groeien van je spieren.
Andere voordelen van een weightgainer zijn dat ze je langduriger kracht en energie geven. Je krijgt namelijk meteen een goede dosis koolhydraten binnen. Tenslotte is een weightgainer een goedkope manier om de juiste voedingsstoffen tot je te nemen. Je hoeft namelijk niet meer extra veel biefstuk, kip, rijst, groenten en kwark te kopen.

De voordelen van weightgainers nog even op een rij:
Gemakkelijk om veel calorieën binnen te krijgen
Ideale verdeling van eiwitten – koolhydraten – vetten
Geeft je langdurig kracht en energie
Goedkope manier om veel voedingsstoffen tot je te nemen

De beste weightgainers

Een weightgainer kan veel voordelen hebben. Belangrijk is echter wel om nog steeds goed en gevarieerd te blijven eten. Een weightgainer is slechts een aanvulling op je dagelijkse voeding. Om de beste weightgainer te vinden is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid suikers en vet. Kies een product met complexe koolhydraten en zoveel mogelijk onverzadigde vetten (dit zijn de essentiële vetten).

Zoek je een goede weightgainer? Bekijk dan eens de Top 5 beste weightgainers! Hier vind je zeker een weightgainer voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *