Welke beste dieet kan je volgen?

Er zijn vele soorten diëten die je kunt volgen. Welk dieet je het best kunt volgen hangt af van vele factoren. Er zijn ook vele soorten diëten te vinden. Van het sapdieet tot het soepdieet en van yoghurtdieet tot het ananasdieet. Er zijn vele tientallen diëten te vinden. Om er achter te komen welk dieet je het best kunt volgen, kun je een zogenoemde dieettest doen. Op diverse sites zijn ook tientallen diëten te vinden die je kunt vergelijken.

Uiteraard moet je eerst wel weten of je overgewicht hebt. Meestal weet je van jezelf wel of je overgewicht hebt, maar wanneer je dit niet weet kun je dit meten. Zo kun je je Body Mass-index (BMI) meten of de tailletest doen om er zeker van te zijn of je overgewicht hebt en hoe ernstig het mogelijkerwijs is.

Vlug afvallen

Als je gaat voor snel afvallen, dan kun je kijken naar een crashdieet. Bij een crashdieet kun je op korte tijd vele kilo’s kwijtspelen. Veel mensen kiezen voor een crashdieet. Je zult snel resultaat zien, maar het vergt wel enige discipline. Bij bijvoorbeeld het soepdieet moet je een week lang echt even flink doorzetten, omdat het niet gemakkelijk is. Je kunt je gedurende die week slap en duizelig voelen, omdat je niet genoeg en de juiste voedingstoffen binnenkrijgt.

Geleidelijk afvallen

Vaak raadt men aan dat je het best zo geleidelijk mogelijk kunt afvallen. Je moet vaak je levensstijl veranderen, wil je op termijn op je streefgewicht blijven. Het is zaak om niet te vervallen in extremen. Blijven bewegen en gezond eten is meestal het credo.

Een dieet volgen

Als je wilt gaan afvallen is het vaak zaak dat je eerst de juiste voorbereidingen treft. Het is van belang dat je weet waar je aan begint. Als je zonder voorbereiding aan een dieet begint, heb je een grotere kans dat je later weer terugvalt in oude (leef)patronen. Veel mensen die willen afvallen krijgen vroeg of laat te maken met het jojo-effect.

Daarom kun je het best proberen om eerst je leefstijl te veranderen. Probeer te bewegen en zorg er voor dat je ook gezond en gevarieerd gaat eten. Dit laatste is essentieel om er voor te zorgen dat je op lange termijn ook op gewicht blijft. Want veel mensen zijn zich er niet helemaal van bewust hoe ze moeten veranderen nadat je je streefgewicht hebt bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *