Welke diëten zijn in?

Paleodieet

Een andere titel van het paleo dieet is het jagerdieet. Het dieet is gebaseerd op de voeding van onze voorouders in het paleolithicum. Het tijdsvak van tien duizend jaar tot 2.500.000 jaar geleden word het paleolithicum genoemd. In deze periode werd er nog niets gegeten dat in de fabriek gemaakt is. Er waren toen alleen natuurlijke producten voorhanden. Dat is ook het eten dat je mag eten tijdens het paleo dieet. Een aanzienlijk deel van het paleodieet bestaat uit vlees, vis en groenten. Het paleodieet heeft geen korenproducten, zout of geraffineerde suikers.

Koolhydraten dieet

Je nuttigt niet veel koolhydraten bij een koolhydraten dieet en meer vet en eiwitten. Het belangrijkste is dat je het eten van producten met suiker zoveel mogelijk reduceert. De basis van het dieet is afvallen. Dit wordt gedaan door het lichaam zo snel mogelijk in ketose te laten verkeren. Het lichaam verbrandt dan voornamelijk vetten voor energie in plaats van koolhydraten. Ketose is een metabolische staat waardoor het lichaam anders “leeft” dan gewoonlijk. Er wordt met name vis, vlees en groentes gegeten bij een koolhydraatarm dieet.

Glutenvrij dieet

Gluten, een eiwit,  bevinden zich in graan. In de producten die hiervan gemaakt worden doen zich ook gluten voor. Zo’n product is bijvoorbeeld pasta of meel. Bij sommigen zorgen gluten voor een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Een dieet zonder gluten kan de dunne darm laten herstellen. Personen die geen gluten mogen eten van de dokter kunnen kiezen voor het glutenvrije dieet.

Candida dieet

Het dieet dat vecht tegen een candida infectie is het candida dieet. Een candida infectie kan worden verergerd door ongezond eten. Om deze infectie te bevechten is het candida dieet goed. Het candida dieet bevat geen producten van zetmeel en is suikervrij. Personen zonder de candida infectie volgen ook het dieet maar dan om af te vallen. Dit is vergelijkbaar met een koolhydraten dieet zoals deze eerder in dit artikel is vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *